Un nou mijloc de divertisment la pârtia de schi din Mălini

25 de bull-carturi au fost cumpărate de Primăria Mălini în scopul prelungirii perioadei de întrebuințare a pârtiei de schi din comuna Mălini, pârtia de la Pojorâta. Aceste gen de vehicule are un cadru metalic, trei roți, un scaun pentru cel care folosește vehiculul, un sistem de frânare și un dispozitiv pentru tractare. Prin intermediul acestuia triciclul se cuplează la un teleschi care îl propulsează pe o formă de relief înaltă.

De odată ce ajunge în vârful dealului, vehiculul este desprins de instalația de tractare și rămâne la dispoziția celui aflat la comenzi. Acesta se va bucura de plăcerea coborârii, alegând direcția prin intermediul roții față și viteza cu ajutorul sistemului de frânare.

Vehiculul a fost conceput pentru a pune în valoare instalațiile tip teleschi și pârtiile pe care acestea le deservesc în perioada în care nu este zăpadă.

Pentru a prelungi perioada de întrebuințare a pârtiei de schi Pojorâta, Primăria Mălini a cumpărat cele 25 de tricicluri. Cei interesați, turiști sau localnici, le vor putea folosi pe viitor.

Triciclul este simplu și ușor de folosit, se bucură de o construcție echilibrată, cu o foarte bună stabilitate, ceea ce face să fie accesibil persoanelor de cele mai diferite vârste.

Vehiculul este folosit cu mare succes în Germania, Austria și Elveția.

Din câte știm, prezența acestor carturi la Mălini este o premieră absolută în România. Turiștii se vor putea bucura de coborâri spectaculoase cu un vehicul simplu și stabil care va oferi satisfacții cu totul aparte.